SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

GİRESUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ SİGARAYI BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI

SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ AÇILDI
Giresun
G.Tarihi: 30.01.2024 08:25
605 Okunma
0
Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada;
Sigara Bırakma Polikliniğimiz Hastanemizde Hizmete Açılmıştır

Hastanemize müracaat eden hastaların muayene ve takibini Göğüs Hastalıkları Polikliniğimizdeki hekimler tarafından yapılmaktadır.
Sigara Bırakma Polikliniğine randevu almak isteyen vatandaşlarımızın, Sağlık Bakanlığına bağlı ALO 171' i arayarak randevu almaları gerekmektedir.

Bölüm Hakkında Genel Bilgi :

Çağımızın en büyük salgını olarak tanımlanan sigara içmek halen dünyada ve ülkemizde en önemli sağlık sorunlarından biridir. Sigara içen her iki kişiden biri sigaraya bağlı bir sağlık problemi yüzünden ölmektedir. Ülkemizde her yıl 110 bin kişiyi sigaraya bağlı bir hastalıktan kaybetmekteyiz. Sigara sadece içene değil, çevresindekilere de zarar vermektedir.

Sigara ve diğer tütün ürünlerini kullanmak bir bağımlılık, bağımlılık da bir hastalıktır. Hastaların bu konuda profesyonel yardım almak da aynen diğer hastalıklarda olduğu gibi haklarıdır. Sigaranın içinde bulunan 5 000 den fazla zararlı maddelerden biri olan nikotin potansiyel olarak çok güçlü bağımlılık yapan bir maddedir. Sigara içenlerin %80’i sigarayı bırakmak istemektedir. Kendi kendine bırakmaya çalışanlarda başarı oranı çok düşüktür. Bu yüzden bırakma sürecinde profesyonel yardım almak bırakma başarısını artırmak, bırakma sürecini kolaylaştırmak ve tekrar başlamaları azaltmak için çok uygundur.  Bu süreçte hem fiziksel hem ruhsal olarak da hastaların tüm sağlık sorunlarıyla ilgilenen bir birimdir.

Tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar: Tütün ve diğer tütün ürünleri kullanımı

Klinik hangi hastalıklara bakar? :

Polikliniğimiz tütün bağımlılığı hastalığına bakmaktadır.

Özellikli İşlemler :

Sigara bırakma polikliniğimiz aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Sigara bırakma ilaçlarının dağıtım merkezidir. Polikliniğimizde sadece ilaç tedavisi değil davranış tedavileri ile de hasta görüşmeleri yapılmaktadır.

Nasıl Muayene olurum :

Alo 171 aracılığı ile randevu alınabilir.

Prosedürler :

Telefon ile randevu alan hasta geldiğinde bazı formları doldurduktan sonra görüşmeye alınır. İlk 3 ay daha sık olmak üzere hastalar bir yıl boyunca takip edilirler.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri